מאת: ניר צמח
נוחות היא תשוקתו של כל צולל!!
בפעם הראשונה שלובשים חליפה יבשה מיד מרגישים את ההבדל, לא עוד המחשבה, האם החליפה תעלה עליי? איך היא תיסגר? איך אראה בתוכה? פתאום אפשר לזוז ולהיות עם ולהרגיש בלי!!!
כשלא נוח לצלול או שקר במהלך צלילה כל ההנאה והמוטיבציה נפגעת והרצון להפסיק את הצלילה מוקדם מהמתוכנן מכה בנו מהר מהצפוי. אחד הגורמים שפוגעים בנוחות הצולל הוא הקור, הקור פוגע ביכולת התפקודית של הגוף ואף בבטיחות הצולל, צולל יכול להגיע למצב של היפותרמיה וע”י כך הוא מסכן את עצמו ואת בן זוגו לצלילה, ידוע לכולנו שהיפותרמיה היא אחת מן המקדמים של מחלת הדקומפרסיה.
שימוש בחליפה רטובה מקטין את הנוחות במים שמשתנה בין צולל לצולל, חשוב גם לזכור שאזור הצלילה ועומק הצלילה משפיעים אף הם על טמפרטורת הגוף של הצולל. וכתוצאה מכך, לא פעם קורה שצוללי חליפות רטובות מגיעים לקצה היכולת שלהם, ומצב זה יכול להוביל לעייפות יתר הפוגעת בשלמות הצלילה והנאה ממנה.
מבנה חליפה יבשה מודרנית בנוי בצורה שתשמור על הצולל מבודד ויבש ועל ידי כך שומרת את גופו של הצולל חמים ונעים, כתוצאה מכך הצולל חש נוח יותר ואף בטוח יותר גם בעומק.
חליפה רטובה נדחסת בעומק ומאבדת את יכולת הבידוד שלה, מאידך, מבנה החליפה היבשה לא מאפשר לה להידחס ולאבד מנפחה. חליפה רטובה מאבדת חצי מיכולת הבידוד שלה כבר בעומק של 10 מטרים, שני-שליש מיכולת הבידוד בעומק של 20 מטר וכשלשה-רבעים מיכולת הבידוד בעומק של 30 מטרים. איבוד הנפח משפיע על הבידוד ואף על יכולת ההצפה של הצולל באופן ישיר ועלולה להוסיף סיכון לצלילה. החליפה היבשה לעומת זאת איננה מאבדת מנפחה כך שהבידוד נותר כשהיה בכל שלבי הצלילה ולכן ניתן לצלול באופן בטוח יותר.
דרך נוספת לשמירה על טמפרטורת הגוף ושמירה על בטיחות הצולל עקב כך היא ללבוש מתחת לחליפה ביגוד המבודד את חום הגוף, מכיוון שכל צולל “סובל” מרמת קור שונה יכול הצולל להתאים לו את הלבוש באופן אישי, החל מבגד פשוט קלה בחליפות סרבל בעוביים שונים המרופד צמר מחמם ומנדף זיעה בחלקו הפנימי וניילון לבידוד הקור בצידו החיצוני.
כשצוללים במים קרים וכאשר משתמשים בחליפה רטובה או חצי יבשה גוף האדם צריך להשתמש בהמון אנרגיה על מנת ליצור חום, גם בזמן שהצולל חושב שהוא חש בטוב גופו מתאמץ ומנסה ליצור חום על מנת לשמור על טמפרטורה נעימה.
עם חליפה יבשה בכלל ושל OTTER בפרט אתה יכול לצלול יותר מ- 24 שעות רצופות לעומת צלילה עם חליפה רטובה שתוכל לצלול בין שעה לשלוש שעות בלבד!